"Ako pogledate slike od 10. marta, nisam izgledao dobro, ali mislio sam da nije vrijeme da odem..."

Gasperini imao COVID-19

"Ako pogledate slike od 10. marta, nisam izgledao dobro, ali mislio sam da nije vrijeme da odem..."

E. Škorić

Trener Atalante Gian Piero Gasperini otkriva da je imao COVID-19 na dan utakmice Lige prvaka s Valencijom.

Bergamo je bio jedan od epicentra pandemije u Italiji, a mnogi stručnjaci navode da je utakmica osmine finaal Lige prvaka na San Siru kao jedan od glavnih uzroka, jer je 40.000 putovalo u Milano i natrag, slaveći pobjedu od 4:1 i kasnije plasman u četvrtfinale.

"Osjećao sam se loše dan prije utakmice sa Valencijom, a nakon toga popodne sam se osjećao još gore", rekao je Gasperini za La Gazzetta dello Sport.

"Ako pogledate slike, nisam izgledao dobro na klupi. To je bilo 10. marta. Dvije noći nakon toga nisam dobro spavao. Nisam imao groznicu, ali osjećao sam se kao da jesam. Svake dvije minute čula su se kola hitne pomoći kako prolaze pored bolnica u blizini terena za vježbanje. Zvučalo je kao ratna zona. Noću bih pomislio, šta će mi se dogoditi ako uđem u tu bolnicu? Ne mogu sada otići, imam još puno toga za napraviti...", poručuje Gasperini.

"Bila je to na neki način šala sama sa sobom da bi olakšala raspoloženje, ali s druge strane, stvarno sam o tome razmišljao. Tada sam u subotu 14. marta imao najteži trening u životu, sat vremena na trkačkom stroju, plus trčanje na 10 km. Osjećao sam se snažno, divno", dodaje trener tima iz Bergama.

„Tri sedmice sam ostao na poligonu za trening u Zingoniji. Kad sam se vratio svojoj kući u Torinu, uvijek sam poštovao socijalnu distancu sa suprugom i djecom. Kako nikad nisam imao temperaturu, nisam napravio bris, ali prije 10 dana krvni testovi su potvrdili da imam COVID-19", zaključio je.

I dok je cijeli Bergamo slavio historijski nogometni uspjeh Atalante, bivao je iz sata u sata prekriven velikom tugom...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Biće potrebne godine da se istinski shvati šta se dogodilo, jer je to bio centar tragedije. Svaki put kad pomislim na to, ovo se učini tako apsurdnim: vrhunac sportske radosti podudarao se s dubinom očaja za Bergama", rekao je Gasperini.

"Proći će vrijeme prije nego što na trgu ili na aerodromu ponovno vidimo radosne prizore, ali stanovnici Bergama jesu pepeo ispod pepela. Polako će se opet pojaviti. Ova momčad ostala je povezana s patnjom Bergama, niko od igrača nije napustio grad tokom zatvaranja, a Bergamo će predstavljati na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi