Valencia želi Sirigua
Foto: EPA

On ne želi otići

Valencia želi Sirigua

Midhat Šljivak

Ekipa Valencije želi u svoje redove dovesti golmana PSG-a Salvatorea Sirigua.

Tim s Mestalle pod hitno mora da nađe golmana za narednu sezonu. Prvi izbor trenera Nuna Espirita Santa, Brazilac Diego Alves, teško je povrijeđen i on neće igrati do januara naredne godine.

Španski tim je tako primoran dovesti još jednog kvalitetnog golmana. Ranije su se povezivali s dovođenjem golmana Manchester Uniteda Victora Valdesa, ali je on odbio da dođe u Valenciju.

Također, otpao je dolazak i Kika Casille iz Espanyola, koji se odlučio za Real Madrid, te su se Šišmiši okrenuli drugim opcijama.

Pokušaće do kraja prelaznog roka angažovati italijanskog golmana iz redova francuskog prvaka PSG-a, Salvatorea Sirigua. Ponudu su već spremili, ali je i tu došlo do problema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Italijan ne želi da ode iz Pariza, a to je jasno poručio i upravi kluba, te je Valencia u novim problemima pri izboru golmana.

Drugi golman Yoel bi tako mogao početi sezonu, barem dok se ne dovede neko poznatije ime u klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti