Atletico Madrid je 2008. godine igrao pred praznim tribinama, a navijači su tada napravili spektakl

Okupili se ispred stadiona i navijali

Atletico Madrid je 2008. godine igrao pred praznim tribinama, a navijači su tada napravili spektakl

E. Čaušević

Klubovi u Španiji punom parom spremaju se za nastavak sezone koji se očekuje 12. ili 19. juna.

Ekipe iz La Lige od danas imaju pravo da treniraju u grupama, te će se sigurno punom parom spremati za nastavak sezone u kojoj nas očekuje dosta uzbuđenja.

Jasno je da će se mečevi La Lige igrati pred praznim tribinama što će biti veliki minus za mnoge klubove, ali u ovakvoj situaciji pristaje se na sve samo kako bi se fudbal vratio.

Marca se prisjetila utakmice iz novembra 2008. godine kada su u Ligi prvaka igrali Atletico Madrid i PSV. Tadašnji meč igrao se na legendarnom stadionu Vicente Calderon i to pred praznim tribinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je UEFA suspendovala stadion Atletica zbog incidenta na meču s Marseilleom, ali podrška nie izostala. Iako se meč igrao pred praznim tribinama moglo se čuti navijanje jer su se navijači Atletica u velikom broju okupili ispred stadiona.

"Sjećam se savršeno te utakmice jer je nikad prije nisam igrao pred praznim tribinama. Znam kada smo izašli na zagrijavanje da je bilo baš čudno. No, kada je počela utakmica odjednom smo čuli neko navijanje. Shvatili smo da su se navijači okupili ispred stadiona kako bi nam dali podršku i to je bilo nevjerovatno", prisjetio se nekadašnji igrač Atletico Madrida Simao Sabrosa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi