Valladolid i Numancia se bore za plasman u La Ligu
(Foto: EPA)

Play off

Valladolid i Numancia se bore za plasman u La Ligu

Midhat Šljivak

Ekipe Valladolida i Numancije boriće se za plasman u špansku La Ligu.

Nakon što je Numancia jučer pobjedom u Zaragozi (1:2) otišla u finale doigravanja, večeras je Valladolid potvrdio prolazak u finale pobjedom od 1:2 protiv Sporting Gijona.

Ovaj tim je u Gijon kod Sportinga donio prednost iz prve utakmice od 3:1, a večeras su kao i u prvoj utakmici, dileme oko pobjednika riješili u pola sata.

Golovima Mate (23.) i Plana (31.) došli su do prednosti od 0:2 u ovom duelu i Sportingu je bilo potrebno čudo i pobjeda od 5:2 za plasman dalje.

Naravno, do njega nisu došli. Uspjeli su jedino doći do počasnog gola kojeg je u 68. minuti postigao Caromona sa jedanaest metara.

Do kraja promjene rezultata nije bilo, pa će Valladolid i Numancia odlučiti i posljednjem članu La Lige naredne sezone.

La Liga 2, polufinale:

Sporting - Valladolid 1:2 (1:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi