Valladolid na putu povratka u La Ligu

Blizu finala doigravanja

Valladolid na putu povratka u La Ligu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Valladolida pobijedili su Sporting Gijon sa 3:1 i tako su došli na korak od finala doigravanja za plasman u La Ligu.

Odlično prvo poluvrijeme donijelo je na kraju Valladolidu dobru zalihu pred revanš, a u samo osam minuta domaći fudbaleri su postigli čak tri gola.

Poveo je Valladolid u 29. minuti, a mrežu golmana Sportinga Marina pogađa Calero za prednost od 1:0.

Šest minuta kasnije Hervias je povisio na 2:0, a samo što se krenulo sa centra Calavera šalje loptu u vlastitu mrežu za visoku prednost domaćeg tima od 3:0 nakon samo 37 minuta igre.

Potom se Valladolid malo povukao. Željeli su sačuvati stečeno vodstvo, a napadačku igru Sporting je pretvorio u počasni gol. Pogodio je Jony u 70. minuti za konačnih 3:1.

Pobjednik ovog duela u finalu za plasman u La Ligu igraće protiv pobjednika duela između Numancije i Zaragoze. Prvi meč ovih timova završen je neriješeno 1:1.

La Liga, polufinale doigravanja:

Valladolid - Sporting Gijon 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi