Vallecano preokretom do pobjede nad Eibarom

29. kolo Primere

Vallecano preokretom do pobjede nad Eibarom

Fudbaleri Rayo Vallecana su u prvoj utakmici 29. kola španske Primere nakon preokreta slavili na gostovanju protiv Eibara rezultatom 2:1.

Iako su domaći u 35. minuti poveli sa 1:0 golom Arraubarrene sa bijele tačke, gostima je trebalo samo sedam minuta da u potpunosti preokrenu rezultat. Bueno je u 40. minuti poravnao na 1:1, da bi konačan rezultat utakmice dvije minute kasnije postavio Manucho golom za 2:1.

Domaći su u sudijskoj nadoknadi ostali i bez jednog fudbalera u polju, jer je Navas ekspresno zaradio dvije javne opomene i raniji put u svlačionicu.

Obje ekipe nalaze se u sigurnoj zoni, ali se Eibar nalazi samo tri boda od mjesta koja vode u niži rang. Sa druge strane, Vallecano je 11. sa 35 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 29. kolo:

Eibar - Vallecano 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.