Barca razbila Rayo i preuzela vrh, hat-trik Messija
Foto: epa.eu

Primera Division, 27. kolo

Barca razbila Rayo i preuzela vrh, hat-trik Messija

Fudbaleri Barcelone su "petardom" razbili Rayo Vallecano u okviru utakmice 26. kola španske Primere koja je odigrana na stadionu Nou Camp, a rezultat je na kraju glasio 6:1.

Igrala se peta minuta kada su domaći golom Luisa Suareza stigli u vodstvo, a urugvajskom napadaču asistirao je Xavi. Ipak, nakon brzog vodstva Barce gosti su zaigrali angažovanije, imali su i oni neke svoje prilike iz kontri i polukontri, ali je prvo poluvrijeme završeno sa minimalnim vodstvom katalonskog tima.

Prvo poluvrijeme nije ni slutilo da bi gosti mogli doživjeti pravu rezultatsku katastrofu na gostovanju u Kataloniji. Ipak, ponovo je peta minuta, ovaj put drugog poluvremena, bila kobna za fudbalere Raya, a vodstvo Barcelone udvostručio je Pique. Prethodno je Tito dobio drugi žuti karton, što je u nastavku itekako olakšalo situaciju izabranicima Luisa Enriquea.

Potom je uslijedio šou u režiji Lionela Messija. Argentinac je iz penala u 56. minuti povećao vodstvo svog kluba na 3:0, a sedam minuta kasnije njegovim drugim golom bilo je već 4:0 za domaći tim. U 68. minuti Messi je kompletirao hat-trik za 5:0 nakon što je na pravi način iskoristio Pedrovu asistenciju.

Deset minuta prije kraja Bueno je iskoristio penal, a prethodno je direktan crveni karton zaradio Dani Alves.  Konačnih 6:1 u ovome meču postavio je Luis Suarez u prvoj minuti nadokande svojim drugim golom na meču.

Ovom pobjedom Barcelona je preuzela lidersku poziciju u Primeri od velikog rivala Reala koji je u subotu poražen na gostovanju u Bilbau.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera Division, 27. kolo:
Barcelona - Rayo Vallecano 6:1 (Suarez 5., 90.+1, Pique  49., Messi 56., 63., 68 / Bueno 80.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije