Valverde: Coutinho? Ne znamo što će se dogoditi
EPA

Povodom mogućeg transfera Brazilca

Valverde: Coutinho? Ne znamo što će se dogoditi

Eldar Ganibegović

Philippe Coutinho je igrač o kojem se dosta priča u posljednje vrijeme. Brazilac je na ljeto trebao napustiti Liverpool i postati igrač Barcelone, međutim do transfera nije došlo iako je i sam želio da se on dogodi. Njegova saga oko prelaska se nastavila i u januarskom roku, a epilog ove priče možda saznamo u skorije vrijeme. Povodom situacije oko transfera sjajnog veznjaka oglasio se i trener Katalonaca Ernesto Valverde.

Valverde je na samom početku razgovora za španske medije rekao: "Ne znam. Čujem mnogo stvari i ne znam da li su one istinite ili ne."

"On je igrač koji trenutno igra za drugi tim. Mogu reći kako je sjajan i ne znamo što će se dogoditi. Trenutni sastav ekipe mi se sviđa, a vidjet ćemo hoće li doći ili ne."

Na pitanje o mogućem pomjeranju transfera za ljeto, Valverde je odgovorio: "Nemam što reći o njemu. On je u drugom klubu i mi poštujemo njegov tim kao i njega."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako su na ljeto poslali tri vrtoglave ponude, nisu uspjeli da slome Liverpool, međutim prema navodima, Redsi su svoj stav omekšali, dok su Katalonci spremni izdvojiti 130 miliona funti koliko navodno klub iz engleske Premier lige želi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti