Valverde: Mogli smo ovo i ranije riješiti

Zadovoljan prolaskom u polufinale

Valverde: Mogli smo ovo i ranije riješiti

Trener Barcelone Ernesto Valverde bio je zadovoljan nakon plasmana Katalonaca u polufinale Kupa kralja.

Nakon poraza 1:0 iz prve utakmice protiv Espanyola, Barcelona je u revanšu slavila sa 2:0 i plasirala se u polufinale.

"Dominirali smo baš kao i u prvoj utakmici, samo što smo ovoga puta pobijedili. Rano smo poveli sa 2:0, a bilo bi nam puno lakše da smo postigli i treći gol. Mogli smo ovo i ranije riješiti, jer smo ovako do kraja utakmice bili u nezgodnoj poziciji. Jedan primljeni gol nas je mogao izbaciti", rekao je Valverde, te dodao:

"Ipak, dobro je završilo i srećom u polufinalu smo. Znali smo da ovo neće biti lagana utakmica, ali sada je najvažnije da smo prošli dalje".

Za Barcelonu je sinoć debitovao i Coutinho, od kojeg se mnogo očekuje na Nou Campu.

"On je klasa od igrača. Ne brinem se za njega, jer takvi fudbaleri uvijek pronađu način da se adaptiraju na novu sredinu. Mnogo je tražio loptu, trudio se i znamo da će s vremenom biti sve bolji i bolji", dodao je Valverde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi