Valverde: Ne razmišljam o svom poslu, fokusiran sam samo na finale

Trener Barcelone pred finale Kupa Kralja

Valverde: Ne razmišljam o svom poslu, fokusiran sam samo na finale

Barcelona večeras ima priliku sezonu završiti osvajanjem trofeja pošto od 21:00 sati igra finale Kupa Kralja protiv Valencije.

Iako su iz Barcelone već nekoliko puta uvjeravali da će i naredne sezone Ernesto Valverde biti na kormilu ekipe, španski mediji ne prestaju špekulisati o njegovoj budućnosti.

Tako Valverde ni pred finale Kupa Kralja nije mogao izbjeći pitanja o svojoj budućnosti i mogućem otkazu.
Međutim, šef struke Barce je poručio da ga priče o njegovoj budućnosti trenutno ne zanimaju jer je fokusiran samo na večerašnju utakmicu.

"Ne razmišljam o svom poslu, fokusiran sam samo na pobjedu u finalu... Treneri se moraju svakodnevno nositi sa pritiskom, njihove pozicije se konstantno propituju", izjavio je Valverde, pa nastavio:

"Pogledajte samo ovu sezonu i pritisak pod kojim je trener Valencije Marcelino, dok je Real promijenio dva trenera".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pogledate li trenere u LaLigi vidjet ćete da je svako imao težak period", dodao je Valverde.

Barcelona je favorit u večerašnjem finalu, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za ovaj meč. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Kupa Kralja!

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi