Valverde: Trebam li se izviniti što imam Messija u timu?

Argentinac ponovo briljirao

Valverde: Trebam li se izviniti što imam Messija u timu?

Fudbaleri Barcelone bez mnogo problema riješili su posao protiv Manchester Uniteda. Katalonci su na domaćem terenu slavili su uvjerljivih 3:0 i potvrdili plasman u polufinale Lige šampiona, gdje se sastaju sa boljim iz dvomeča Porto - Liverpool.

Zadovoljstvo zbog plasmana u samu završnicu nije skrivao ni Barcelonin trener Ernesto Valverde, koji je ponajviše riječi hvale imao za Lionela Messija, dvostrukog strijelca na Camp Nou.

"Veoma smo uzbuđeni. Odigrali smo odličan meč, imamo mnogo samopouzdanja i nema razloga da se ne nadamo finalu. Moramo davati maksimum, svjesni smo da nas pet loših minuta može da odvoji od borbe za trofej", izjavio je nakon utakmice Valverde, pa nastavio:

"Messi? Promijenio je tok igre. Mogu samo da budem sretan što jednog takvog fudbalera imam u timu. Ne znam trebam li se izviniti rivalima što je on kod nas, a ne kod njih... Svejedno, nema potrebe da to radim", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve se polufinalne utakmice igraju 30. aprila i 1. maja, a tek će biti određeno koji par kada. Uzvratne su 7. i 8. maja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi