Valverdea oduševio Griezmann pa "zaprijetio" protivnicima, ali i najavio transfer Rakitića?
Valverde smatra da je Griezmann velika opasnost po protivnike

Trener Barcelone je govorio nakon poraza od Chelseaja

Valverdea oduševio Griezmann pa "zaprijetio" protivnicima, ali i najavio transfer Rakitića?

S. Pašalić

Barcelona je danas porazom od Chelseaja rezultatom 2:1 krenula sa pripremama za novu sezonu.

Bila je ovo prilika da novi igrači Barcelone debituju za ovaj klub, a najviše se očekivalo od Antoinea Griezmanna koji je ovog ljeta za 120 miliona eura stigao iz Atletico Madrida.

"Griezmann se mora priviknuti na igru ekipe, ali možete vidjeti da je kada dobije loptu veoma opasan", rekao je trener Ernesto Valverde nakon utakmice pa nastavio:

"On je loša vijest za protivnike i očekujemo puno od njega, ali ovo je bila samo njegova prva utakmica"

"Bio je to dinamičan meč i igrali smo oba poluvremena dobro, ali nas je sustigao umor. Bio je to dobar test kako bismo vidjeli kako se mladi i novi igrači razvijaju."

"Bilo je nekih promjena, kao kod Oriola Busquetsa ili Guillema. Zatim je tu Riqui Puig, koji je vrlo živahan, ima dobre poteze i koji uvijek može unijeti nemir u protivničku igru.

"Želimo da on napravi korak dalje kako bi stvorio više opasnosti, ali on je igrač koji je uvijek tu. Vidio sam kako Alex Collada igra bolje, a Carles Perez uvijek može postići gol"

Valverde je zatim komentarisao i Ivana Rakitića koji je bio strijelac gola za Barcelonu i njegov status u ekipi.

"Rakitić je bio važan igrač, ali ne znam hoće li biti ove sezone. Doći će novi igrači i on će morati zaraditi mjesto u ekipi kao i svake godine.", zaključio je trener Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi