"Valverdeu sam bio potpuno nevažan, nisam igrao čak ni prijateljske utakmice"

Nakon pet godina napustio Barcelonu

"Valverdeu sam bio potpuno nevažan, nisam igrao čak ni prijateljske utakmice"

E. Čaušević

Turski fudbaler Arda Turan napustio je Barcelonu nakon pet godina, te se vratio u Galatasaray.

Arda već više od dvije godine nije igrao za katalonski klub, te je bio na posudbi u Basaksehiru. Iako je vraćen s posudbe prije više od pola godine i pored toga trenirao je odvojeno od ekipe Barcelone.

Ovog ljeta istekao mu je ugovor s Barcom, te je kao slobodan igrač pojačao Galatasaray gdje je nekada igrao s velikim uspjehom. Arda je u Barcu stigao na ljeto 2015. godine kao veliko pojačanje iz Atletico Madrida, ali se baš nije pokazao.

Barcelona je za njega izdvojila oko 35 miliona eura, no Turčin nije opravdao očekivanja. U dresu Barcelone odigrao je 55 mečeva i zabio je 15 golova, a nizbrdo je sve krenulo kada je stigao Ernesto Valverde. Arda smatra da je on najveći krivac što je neslavno završio na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Došao sam u Barcelonu kao 'desetka' Atletico Madrida i važan igrač. Kada je Valverde došao bio sam mu potpuno nevažan. Odlučio sam da odem jer nisam bio sretan. Novac mi nikada nije bio prioritet i znao sam da je gotovo", rekao je Arda i dodao.

"Bilo je vremena kada sam imao najbolje statistike nakon Messija, Suareza i Neymara. No, Valverde mi nije dao šansu da se u potpunosti dokažem, pa čak ni u prijateljskim mečevima. Zbog toga sam otišao".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi