Van Basten savjetuje Ten Haga: "Ne treba vam previše Nizozemaca u timu"

Savjet sunarodnjaku

Van Basten savjetuje Ten Haga: "Ne treba vam previše Nizozemaca u timu"

E. Škorić

Nizozemski reprezentativac Wout Weghorst nalazi se na pragu potpisa za Manchester United, koji je spreman da plati tri miliona eura za njegovu posudbu.

Weghorts ima posudbeni ugovor s Bešiktašem, ali je inače član engleskog Burnleyja. United je navodno uspio da dogovori njegov dolazak ove zime, kako bi pojačao konkurenciju u napadu nakon odlaska Cristiana Ronalda.

Weghorst se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Kataru kada je postigao dva gola protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, ali su Nizozemci ispali na penale od aktuelnih svjetskih prvaka.

Ako se ovaj transfer uspješno realizuje, Weghorst bi postao treći nizozemski igrač u Unitedovim redovima nakon Malacie i Van De Beeka. Tako nešto ne sluti na dobro za nizozemsku legendu Marca Van Bastena koji savjetuje Ten Hagu da ne osniva nizozemsku koloniju na Old Traffordu.

“Mislim da kada je previše Nizozemaca u momčadi, onda se može stvoriti opasna situacija. To smo vidjeli i u Barceloni, kada se tamo skupilo pet nizozemskih igrača i to ekipi nije pomoglo. Ten Hag bi trebao biti oprezan s ovom činjenicom", rekao je Van Basten.

Prošle sezone, za samo pola godine u Burnleyju, Nizozemac je upisao 20 premierligaških nastupa, zabio dva gola i tri puta asistirao.

Weghorst je trenutno broj jedan na listi želja Manchester Uniteda. Prethodno su čelnici Uniteda pokušali posuditi Portugalca Joaa Felixa iz Atletico Madrida, ali je tim iz glavnog grada Španije tražio previše novca za kratku posudbu igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedna od želja navodno je bio Edin Džeko, ali po svemu sudeći Weghorst je na putu za Manchester i on će pomoći svom sunarodnjaku Ten Hagu da United odvede u Ligu prvaka nakon lošeg starta sezone.

United je večeras odigrao meč u Liga kupu protiv Charltona i očekivano je slavio, a za vikend nastavlja domaće prvenstvo utakmicom protiv gradskog rivala Cityja. Taj duel igra se u subotu od 13:30 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi