Na pomolu šokantan transfer Edina Džeke: Stiže u redove svoje omiljene žrtve?

Daily Mail potvrdio interes

Na pomolu šokantan transfer Edina Džeke: Stiže u redove svoje omiljene žrtve?

A. Čaušević

Novi prijelazni rok i nove špekulacije oko budućnosti Edina Džeke. Na Apeninima se piše o produženju ugovora sa Interom, dok sa Ostrva stiže vijest o transferu koji se definitivno može opisati kao šokantan.

Džeko igra izvrsno u dresu Intera, iako ima 36 godina i dalje je među najboljim napadačima svijeta što je potvrdio i u nedavnom derbiju protiv Napolija kada je zabio za pobjedu.

Svojim partijama Dijamant je definitivno zaslužio produženje ugovora sa Nerazzurrima, ali i probudio interes nekih drugih klubova kao što je Manchester United.

Dayil Mail je plasirao pomalo nevjerovatnu vijest prema kojoj Crveni đavoli žele angažovati najboljeg bh. napadača ikada jer im je potreban napadač.

Daily Mail priziva Džekin transfer u Manchester United

Erik Ten Hag traži dodatno golgetera nakon odlaska Cristiana Ronalda pošto trenutno ima samo dvije opcije i to Marcusa Rashforda i Anthonyja Martiala.

Džeko je tokom igračke karijere imao dosta uspjeha na Old Traffordu kao protivnik Crvenih đavola. Redovno je zabijao kao član Wolfsburga, Manchester Cityja i Rome.

Oglasi

Interesantno da je United omiljena žrtva sjajnog Sarajlije pošto je na 11 mečeva protivo ovog tima uspio zabiti čak devet golova.

S obzirom na prošlost u dresu Građana vidjeti Džeku u dresu Manchester Uniteda se čini nezamislivim, međutim u fudbalu ništa nije nemoguće.

Marcus Thuram, Vincent Aboubakar, Joao Felix i Wout Weghorst su samo još neki od napadača koji se dovode u vezu sa dolaskom u slavni engleski klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Džeko je ove sezone zabio 10 golova u svim takmičenjima te se ulazak u jesen karijere uopšte nije odrazio na njegove partije i učinak na terenu.

Inter bi ga najradije zadržao u svojim redovima, spominje se produženje ugovora za još jednu sezonu, ali i manju platu u odnosu na trenutnih 5.5 miliona po sezoni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chesa
Dobre špekulacije - ali ne vjerujem.
3 0
tarchi
Ono kad sportsport prebacuje nekog iz kluba u klub.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi