Van der Saar junior slijedi očeve stope i prelazi u Ajax

Mladi golman sa sjajnim genima

Van der Saar junior slijedi očeve stope i prelazi u Ajax

A. Haznadarević

Omladinski pogon Ajaxa će od iduće sezone biti ojačan za mladog čuvara mreže koji nosi prezime jednog od najvećih golmana koji je ponikao u čuvenoj akademiji Kopljanika.

Petnaestogodišnji Joe, sin legendarnog holandskog golmana Edwina van der Saara, pratit će tako stope svog oca, koji je prije 25 godina bio u istoj poziciji. 

 

Međutim, bivši čuvar mreže Manchester Uniteda, a danas direktor marketinga Ajaxa nije želio izjavama stvarati pritisak sinu, kazavši kako se Joe susreće sa ogromnim očekivanjima od sviju zbog prezimena:

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

"Da, dolazi u Ajax. Ne želim dalje ništa govoriti. Ionako već ima dovoljno "problema" gdje god stigne zbog svog prezimena".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.