Van der Sar otkrio tajnu Ronaldovog uspjeha
Foto: EPA

Legendarni golman

Van der Sar otkrio tajnu Ronaldovog uspjeha

Edwin van der Sar za FourFourTwo govorio je o tome zašto je Cristiano Ronaldo postao jedan od najboljih u historiji.

U periodu kada je Van der Saar stajao na golu Manchester Uniteda približno istim talentom kao Portugalac smatran je Wayne Rooney, međutim znatno veću karijeru napravio je Ronaldo. Za pomenuti medij Van der Saar je otkrio tajnu njegovog uspjeha. 

"Obojica su davali sve od sebe, ali Ronaldo je napravio iskorak. On je i izvan terena bio detaljno usredotočen na sve, poput propisnog odmora i rada na tijelu. Isto tako poslije treninga je često vježbao slobodne udarce", kazao je bivši holandski golman.

Van der Saar je zbog Ronalda često morao ostajati na terenu i nakon treninga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Došao bi mi i rekao ‘Edwine, možeš li stati na gol?’. Rekao bih mu da sam star i da bi bilo bolje da zamoli nekog od mlađih golmana, ali insistirao je da to budem ja jer je baš želio meni zabiti", prisjetio se Van der Saar.

Dodao je također da je Ronaldo odličan kao osoba, te da medijska slika o njemu nema veze sa stvarnošću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi