Van Dijk glasao za igrača godine u Premiershipu i razočarao navijače Liverpoola

To niko nije očekivao

Van Dijk glasao za igrača godine u Premiershipu i razočarao navijače Liverpoola

E. Čaušević

Holandski defanzivac Virgil van Dijk jedan je od najvažnijih igrača u ekipi Liverpoola.

Redsi su pokazali da je dovođenje Van Dijka bio odličan potez jer se za kratko vrijeme ovaj fudbaler pretvorio u lidera ovog tima. Ekipa Jurgena Kloppa je sada nezamisliva bez Holanđanina za kojeg mnogi kažu da je najbolji defanzivac u Premiershipu.

Van Dijk se ovih dana našao na meti navijača Liverpoola nakon što je javno otkrio za koga je glasao u borbi za najboljeg igrača Premieshipa za ovu sezonu.

Prošle godine ova nagrada je otišla u ruke Mohameda Salaha koji i ove sezone igra veoma dobro. Međutim, Van Dijk nije odlučio dati glas nikome od svojih saigrača već igraču Manchester Cityja s kojim se žestoko bore za titulu prvaka Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam glasao za igrača Liverpoola. Glas sam dao Raheemu Sterlingu. Vjerujem da je on to zaslužio jer igra fantastičnu sezonu. Mogao sam glasati i za Bernarda Silvu koji je također odličan ove godine. Samo sam iskren i uvijek sam takav bio", rekao je Van Dijk.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi