Van Dijk i Salah riješili najveći derbi engleskog fudbala i primakali Redse tituli prvaka
Foto: EPA

Novi trijumf Kloppove mašinerije

Van Dijk i Salah riješili najveći derbi engleskog fudbala i primakali Redse tituli prvaka

S. Grebović

Golovi Virgila Van Dijka iz 14. minute i Mohameda Salaha u sudijskoj nadoknadi, bili su dovoljni da Liverpool slavi u derbiju protiv Manchester Uniteda sa 2:0.

Manchester United je prije ovog meča bio jedini tim kojeg Liverpool ove sezone nije uspio savladati, jer je u prvom meču ovih ekipa na Old Traffordu bilo 1:1.

Domaći su od samog starta dali do znanja 'ko je gazda na terenu' i odmah su uspostavili konce igre. Kao plod toga stigao je i rani pogodak u mreži gostiju.

U 14. minuti korner je sa desne strane izveo Trent Alexander-Arnold, a neometan sa pet metara loptu u mrežu ubacio stoper domaćih,Virgil Van Dijk.

Na 2:0 je povisio Roberto Firmino, ali je sudija Craig Pawson nakon velikih protesta igrača Uniteda poništio pogodak, jer je strijelac jedinog gola na utakmici prije toga faulirao Davida de Geu.

Pred kraj prvog dijela igre gosti su mogli do poravnanja da je malo brži bio Andreas Pereira nakon jednog centaršuta. I na drugoj strani veliki promašaj i to u režiji Mohameda Salaha, koji u drugoj minuti drugog poluvremena za koji centimetar šutirao pored gola.

U nastavku su Crveni đavoli malo 'stali na noge' i bili kud i kamo ravnopravan protivnik, ali poraza nisu uspjeli da se spase. U sudijskoj nadoknadi dugu loptu Alissona na centru prihvata Salah koji punim sprintom kreće ka de Gei i matira ga za konačnih 2:0.

Liverpool sada ima 16 bodova više od prvog pratitelja, ekipe Manchester Cityja uz utakmicu manje, dok je United ostao peti sa 34 osvojena boda na svom kontu.

Sada je postalo jasno da bi se moralo desiti pravo čudo da trofej namjenjen najboljoj engleskoj ekipi ne završi u vitrinama Anfielda i to nakon punih 30 godina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 23. kolo

Liverpool-Manchester United 2:0

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pero98
Ovaj Liverpool zaslužuje naslov.
15 6
BobPaisley
...sudija se svojski trudio,ali djaba sve United ne zna pa ne zna...Liverpool brutalno pokraden za cist penal u ovoj utakmici,a da ne pricam o nekoliko cistih faula koje nijes svirao za Liverpool dok je na drugoj strani svirao i najmanji kontakt...ali prejak je Liverpool bez obzira na sve...YNWA DO TITULE!!!
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi