Van Dijk na pravom putu da se pridruži "ekskluzivnom klubu"

Defanzivac Liverpoola je među najboljim na svijetu

Van Dijk na pravom putu da se pridruži "ekskluzivnom klubu"

A. Čaušević

Nakon dolaska u Liverpool na zimu 2018. godine za 85 miliona eura Virgil van Dijk je u potpunosti opravdao uloženi novac. 

Van Dijk je na pravom putu da se pridruži "ekskluzivnom klubu" fudbalera koji su stigli do titule prvaka Engleske uz svaku odigranu minutu, pod uslovom da se Premiership nastavi.

U prethodnih 26 sezona samo četvorica igrača je uspjelo u tom podvigu. Interesantno svi su bili defanzivci. Riječ je o Garya Pallisteru, Johnu Terryju, Wesu Morgana i Cesaru Azpilicueti.

Pallisteru je to uspjelo sa Manchester Unitedom u sezoni 1992/93, Terry i Azpiliceuta kao fudbaleri Chelseaja, dok je Morgan komandovao zadnjom linijom šampionske generacije Leicester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa 29 odigranih ligaških utakmica, sjajni Nizozemac je na premierligaškim terenima proveo ukupno 2.610 minuta i predstavlja stub odbrane Redsa koja je do sada primila samo 21 gol.

Svi u Liverpoolu nestrpljivo čekaju dozvolu za "restart". Za okončanje 30-godišnjeg posta i čekanja titule klubu s Anfield Roada su potrebne još dvije pobjede. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi