Owen zbog saigrača iz Liverpoola otišao u Real Madrid: "Cijelu noć nisam oka sklopio"

U Španiji se nije baš naigrao

Owen zbog saigrača iz Liverpoola otišao u Real Madrid: "Cijelu noć nisam oka sklopio"

E. Čaušević

Michael Owen je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, a 2001. godine uspio je osvojiti Zlatnu loptu.

Owen je bio senzacija kada se još kao tinejdžer pojavio u ekipi Liverpoola gdje je igrao sedam sezona. Ipak, na ljeto 2004. godine iznenadio je sve odlukom da pređe u Real Madrid i postane dio legendarnih Galaktikosa.

Međutim, Owenu nije baš najbolje išlo u Real Madridu i samo godinu dana kasnije odlučio je napustiti klub. Owen je tada potpisao za Newcastle i nije se više uspio vratiti na nivo forme na kojem je bio u Liverpoolu.

Owen je u razgovoru za engleske medije otkrio da je zbog Jamiea Carraghera otišao u Real kako bi mu dokazao da nije u pravu.

"Bili smo u Americi s Liverpoolom na predsezoni. Tada je Rafa Benitez preuzeo tim i sjećam se jednog dana dok smo bili u sobi agent me nazvao i rekao da me Real Madrid želi kupiti. Carragger je bio tu sa mnom i pričali smo o tome. On mi je savjetovao da ne idem u Real jer neću igrati, a ja sam onda odlučio da idem samo kako bih mu pokazao da nije u pravu", rekao je Owen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, već prvog dana Owen je naišao na probleme i noć pred predstavljanje na Bernabeu uopšte nije spavao.

"To je bilo baš teško. Nisam mogao da spavam jer sam znao da u Realu i Barceloni kad dođe novi igrač oni na predstavljanju dobiju loptu i rade trikove s njom. Ja nisam bio dobar u tome i zbog toga sam bio baš nervozan. Nisam znao šta da uradim. No, kada sam izašao pred navijače oni su mi dali loptu, a ja sam je izbio na tribine. Tako su mi dodali još tri ili četiri lopte i sve sam ih odmah napucao ka navijačima. Moja sreća je bila što niko nije znao šta radim i to mi je prošlo".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Ko ode u Real brzo propadne.Mnogi odu tamo samo zbog novca.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti