Van Dijk objasnio zašto nije slavio prvi gol protiv Cityja
Van Dijk je čekao potvrdu VAR-a kako bi počeo sa slavljem

Nije se pridružio saigračima u proslavi gola Fabinha

Van Dijk objasnio zašto nije slavio prvi gol protiv Cityja

S. Pašalić

Liverpool je u nedjelju na Anfieldu u velikom derbiju savladao Manchester City sa 3:1.

Redsi su do vodstva stigli već u 6. minuti kada je Fabinho postigao fenomenalan gol sa velike udaljenosti, a uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača ovog kluba.

Ipak, samo 20-tak sekundi prije toga Trent Alexander-Arnold je igrao rukom u svom šesnaestercu, a igrači Cityja su smatrali da bi njihov tim trebao dobiti penal.

Zbog toga je čini se Virgil van Dijk bio jedini igrač Liverpoola koji nije slavio gol Fabinha i čekao je potvrdu VAR-a da je sve regularno.

"Sada znate da za svaki gol morate pričekati sa proslavom, tako da ga nisam ni slavio", rekao je Van Dijk pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali, na kraju ga je VAR potvrdio pa morate samo nastaviti dalje, ne možete više mijenjati tu odluku"

"Mislim da sam vidio kako Bernardo Silva prvi udara rukom, a možda je i Trent udario. Šta da kažem? Mogu reći mnogo stvari, ali ako vam to VAR potvrdi, morate to prihvatiti.", dodao je igrač Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi