Van Gaal: Nisam trebao tako postupiti, izvinjavam se

Nakon neprimjernog ponašanja strateg Uniteda se izvinio

Van Gaal: Nisam trebao tako postupiti, izvinjavam se

D. Vejo

U okviru 27. kola engleskog Premiershipa, fudbaleri Manchester Uniteda savladali su Arsenal na svom terenu rezultatom 3:2. Crveni đavoli su predvođeni Rashfordom koji je na ovom meču postigao dva pogotka upisali novu, veoma bitnu pobjedu. Pored mladog centarfora meč je obilježilo i neobično prevrtanje po terenu stratega domaćih, Louis Van Gaala.

Nekoliko trenutaka prije kraja susreta na Teatru snova, holandski stručnjak je u pokušaju da objasni pomoćnom sudiji simuliranje krilnog napadača Topnika, Alexisa Sancheza skočio na travu, nakon čega je odmah pušten u promet na internetu čime je postao senzacija.

Koliko su emocije bile jake i koliko je teško da se čovjek kontroliše, objasnio je i sam stručnjak.

"To je bio jedan veoma emotivan trenutak za mene. Nisam mogao da se kontrolišem pa sam morao da pokažem kakvu je to dramu napravio napadač Arsenala oko ničega. Kada sjedim na klupi i ne pokazujem emociju ne odgovara, sada kada uradim ovako nešto odmah se u mene upera prst. Ali dobro, ja se izvinjavam za svoj postupak i shvatam da sam pogriješio", rekao je Holanđanin.

Ipak, crveni su upisali novu pobjedu na krilima 18-godišnjeg Marcusa Rashforda koji je dva puta tresao mrežu protivnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dajemo šansu mladima da pokažu koliko mogu, Marcus svoju šansu itekako koristi. U zadnje dvije utakmice dva puta je bio strijelac što govori o kvalitetu koji posjeduje ovaj igrač. Zadovoljan sam kako igrom tako i rezultatom svog tima", izjavio je Van Gaal.


gaal by ss_video
Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi