Van Gaal se obrušio na Messija: On stavlja lične interese ispred timskih
Messi je posljednji put osvojio Ligu prvaka 2015. godine

Holandski trener smatra da se Messi treba prilagoditi timu, a ne obrnuto

Van Gaal se obrušio na Messija: On stavlja lične interese ispred timskih

S. Pašalić

Zvijezda Barcelone, Lionel Messi, trenutno sa reprezentacijom Argentine igra na Copa Americi.

Iako je Argentina poražena u prvom meču od Kolumbije sa 2:0, remijem protiv Paragvaja i sinoćnjom pobjedom protiv Katara Argentinci su ipak ostvarili plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Lionel Messi je imao sjajnu sezonu u dresu Barcelone te je u 50 odigranih utakmica postigao čak 51 gol, ali je njegov klub na kraju osvojio samo titulu prvaka Španije, te je pretrpio poraz u finalu Kupa Kralja i ispao u polufinalu Lige prvaka.

Svima je jasno da je Argentinac nezamjenjiv u Barceloni, ali bivši trener ovog kluba Louis van Gaal je izjavio kako Messi stavlja lične interese ispred onih timskih.

"Nisam u svlačionici ili na treninzima u Barceloni, tako da ne mogu suditi. Sviđa mi se Messi kao individualni igrač. On je najbolji pojedinačni igrač na svijetu jer su njegove statistike nevjerovatne. Sviđa mi se!' rekao je Van Gaal El Paisu.

"Ali zašto nije osvojio Ligu prvaka pet godina? Zašto? Kao kapiten morate se zapitati zašto ekipa ne pobjeđuje u Evropi. Barca ima fantastičnu ekipu"

"Mislim da je Messi također odgovoran za ono što se događa u Barceloni, a ne samo trener. Igrači dijele ogroman dio odgovornosti za ono što se događa u timu"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imaju ekipu od 30 igrača i vjerujem da bi se Messi trebao prilagoditi timu, a ne obrnuto"

"Guardiola ga je natjerao da igra u korist ekipe, ali posljednjih nekoliko trenera previše se prilagodilo Messiju umjesto da štite timski duh. Timski duh je najvažnija stvar", zaključio je Van Gaal.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
Najbolji je husref
7 0
Orhan
Ronaldo najbolji
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi