Van Loo preživio srčani udar na utakmici

Van Loo preživio srčani udar na utakmici

Adnan Beganović

Na nedeljnoj utakmici play-offa belgijskog fudbalskog prvenstva između Roeselarea i Antwerpena, domaći fudbaler Anthony Van Loo doživio je srčani udar, ali srećom sve je prošlo bez težih posljedica.

Anthony Van Loo, 20-godišnji fudbaler Roeselarea, u jednom trenutku samo se srušio na travnjak. Odmah su mu igrači i doktori pritekli u pomoć, a on se nakon desetak sekundi ustao.

Nakon toga iznešen je na nosilima s terena i prevežen u bolnicu na detaljne pretrage, gdje je otkriveno da je nesretni fudbaler imao srčani udar.

Mladom belgijskom reprezentativcu su prije godinu dana dijagnosticirani problemi sa srcem, ali mu je dozvoljeno da nastavi karijeru nakon što mu je ugrađen defibrilator. Doktori smatraju da mu je ova medicinska sprava zapravo i spasila život, jer spriječava aritmiju, a srcu elektrošokovima daje normalan ritam.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

 


 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.