Van Persie danas potpisuje za Fenerbahče

Napušta Manchester United

Van Persie danas potpisuje za Fenerbahče

Prema pisanju turskih medija, Robin van Persie će danas doputovati u Istanbul i poslije medicinskih pregleda i zvanično potpisati za Fenerbahče. 

Holandski reprezentativac u slavni turski klub dolazi iz Manchester Uniteda, a navodno će sa Fenerbahčeom potpisati trogodišnji ugovor vrijedan pet miliona eura po sezoni. 

"Radili smo mnogo na ovom transferu. Napokon, mogu reći da je posao završen. Transfer Van Persieja u Fenerbahče je završena stvar", kazao je predsjednik kluba Yildirim.

Van Persie je tokom karijere još nastupao za Feyenoord i Arsenal, a vrijedi istaći da je njegov novi klub u ovom prijelaznom roku uspio angažovati i portugalskog fudbalera Nanija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti