Van Persie ima novi posao
EPA

Vratio se u matični klub

Van Persie ima novi posao

Proslavljeni holandski napadač Robin van Persie (36) vratio se u svoj matični klub.

Van Persie je u ljeto 2019. godine odlučio da kaže 'zbogom' fudbalu, međutim danas kada je u mirovini prihvatio je da se okuša u novoj ulozi, i to u svom Feyenoordu.

Mediji u Holandiji prenijeli su kako je Van Persie na poziv Dicka Advocaata prihvatio da se vrati u matični klub, gdje će u narednom periodu biti zadužen za rad sa napadačima.

"Zamislili smo da Van Persie radi sa napadačima jednom sedmično", kazao je Advocaat na konferenciji za medije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ponajviše će Van Persie biti zadužen za Roberta Bozenika. U pitanju je 20-godišnji slovački fudbaler koji je plaćen četiri miliona eura, a iako oduševljava svojim igrama, uvjereni su u Feyenoordu da uz rad sa Van Persieom može još puno da napreduje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi