Van Persie nagovijestio stvaranje izuzetno jake lige na evropskom tlu!

Stižu i prve potvrde

Van Persie nagovijestio stvaranje izuzetno jake lige na evropskom tlu!

A. Čaušević

Kada ljudi iz struke i oni koji su odlično upućeni u dešavanja nešto nagovijeste obično se to na kraju i desi. Ako je suditi po izjavi Robina Van Persieja Lige petice će uskoro dobiti jaku konkurenciju. 

Premiership, Serija A, La liga, Bundesliga i Ligue 1 su već decenijama najjače evropske lige, a u narednom periodu konkurenciju će im prema svemu sudeći predstavljati BeNe liga.

U posljednje vrijeme učestalo se spominje o kreiranju jedinstvenog prvenstva Belgije i Nizozemske čiji bi članovi bili najbolji timovi iz te dvije zemlje.

"Iskreno ja sam za stvaranje BeNe lige. Svi žele da igraju što više jakih mečeva na najvećem nivou. To tim čini boljim. Veliki nizozemski klubovi ponekad igraju s puno slabijim. Svake sezone je puno takvih mečeva", smatra Van Persie koji je trenutno angažovan kao trener napadača u Feyenoordu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Zašto se ti slabi timovi ne bi zamijenili s belgijskim velikanima Anderlechtom, Gentom, Genkom? To bi bilo dobro za oba prvenstva. Zemlje su blizu, timovi ne bi imali duga putovanja", dodao je nekada odlični strijelac.

Ideja je da se u BeNe ligi takmiči 18 klubova, deset iz Nizozemske i osam iz Belgije. Iz prvenstva bi ispadali najslabije plasirani timovi iz dvije zemlje, dok bi promociju izborili osvajači lokalnih prvenstava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi