Van Persie slavi jubilej: Trebao sam početi utakmicu

Holandski reprezentativac

Van Persie slavi jubilej: Trebao sam početi utakmicu

Iskusni napadač Robin van Persie bio je slavljenik u kvalifikacijskoj pobjedi Holandije nad Kazahstanom (2:1). 

Van Persie je u dresu sa državnim grbom odigrao svoju 100. utakmicu, no šansu za igru dobio je tek u posljednjim minutama i zbog toga nije sretan.

"Najvažnije je da smo pobijedili. Ali, moram priznati da bih više volio da sam počeo utakmicu", izjavio je Van Persie nakon utakmice.

Novinari su mu kazali da selektor Blind misli da nije dovoljno spreman. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ma jako sam spreman, pa često igram za Holandiju s bolovima. Nisam važan ja, najbitnije je da pobjeđujemo", rekao je Van Persie i potom dodao:

"Jubilej? Čast je. Nakon susreta u svlačionici mi je Wesley Sneijder održao lijep govor, a žena i djeca dali su mi prekrasnu sliku. To je bilo nešto posebno. A sad se moramo fokusirati s utakmicu protiv Češke. Da, spreman sam za nju..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.