Van Persie: United i njegovi igrači prekršili su zlatno pravilo Sir Alexa
Foto: EPA

Pridružio se kritikama na račun Uniteda

Van Persie: United i njegovi igrači prekršili su zlatno pravilo Sir Alexa

Nizozemac Robin VAN Persie, nekadašnji napadač Manchester Uniteda, pridružio se Paulu Scholesu i drugim legendama kluba koje su kritizirale poraz od Basaksehira (1:2) u Ligi prvaka i tragikomičan gol koji je United primio u prvom poluvremenu.

RVP je rekao kako se ovakva utakmica nikad ne bi dogodila da je trener Sir Alex Ferguson:

"Nisu se dovoljno trudili, trebali su biti žurniji u duelu i dati sve od sebe", rekao je u intervjuu za BT Sport.

"U moje vrijeme je Fergie imao zlatno pravilo. Nije problem izgubiti utakmicu, ali ne smije se dogoditi da trčimo manje od suparnika. Htio je da uvijek pokažemo stopostotnu želju i predanost", nastavio je nizozemski napadač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da je Basaksehir istrčao više od Uniteda. To se ne smije dogoditi ni u jednoj utakmici. To nije pitanje vještine ili kvalitete, samo želje i koncentracije", zaključio je Van Persie.

Top Komentari

user1583752673
Da sad igraju Van Persie, Scholes, Beckham, Ferdinand, Vidic bolje bi odigrali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije