Raj i pakao za sinove Robina Van Persieja i Dennisa Bergkampa

Djeca nizozemskih legendi

Raj i pakao za sinove Robina Van Persieja i Dennisa Bergkampa

A. Čaušević

Djeca fudbalskih legendi moraju sa sobom nositi težinu prezimena što im otvara vrata mnogih klubova, ali i donosi pritisak s kojim često nisu u stanju da se nose. 

Posljednji takav slučaj stiže iz Niozzemske. Sinovi dvojice nizozemskih velikana Robina van Persijea i Dennisa Bergkampa prolaze kroz dvije potpuno različite situacije.

Shaqueel Van Persie koji ima 13 godina počinje da podsjeća na svog oca zbog lakoće postizanja golova u omladinskim kategorijama Feyenoorda.

Nedavno je postigo fantastičan gol makazicama. Posjeduje i odlične tehničke sposobnosti s loptom u nogama. U Nizozemskoj ga već sada prate s dosdta pažnje.

Slučaj Bergkampovog sina Mitchela koji već sada ima 22 godine je potpuno drugačiji. Trenutno je bez keipe nakon što je nedavno napustio Almere gdje je prošao omaldinske kategorije, ali nikada nije zaigrao za prvi tim.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Zahvljujući svom prezimenu uspio je da dođe na probu u U23 tim Arsenala, ali da bi ostao morat će uvjeriti i stručni stab Topnika.

Postoji mnogo sinova legendi koji igraju na visokom nivou, ali je također realnost da mnogi od njih ostaju frustrirani što ne uspjevaju biti dobri kao njihovi očevi. Ta realnost se najbolje ogleda u primjeru Shaqueela Van Persieja i Mitchela Bergkampa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
Zbog cega u primjeru Van Persieja? Momak ima 13g i zabija za Feynord i to protiv Ajaxa? Polupo si loncice gosp novinaru:-))
10 1
Lust
"ali je također realnost da mnogi od njih ostaju frustrirani što ne uspjevaju biti dobri kao njihovi očevi. Ta realnost se najbolje ogleda u primjeru Shaqueela Van Persieja i Mitchela Bergkampa." ????????
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi