Van Persie: Za mene je Scholes igrač utakmice

Holanđanin hvali starijeg kolegu

Van Persie: Za mene je Scholes igrač utakmice

Novi napadač Manchester Uniteda, Robin van Persie pohvalio je svog starijeg kolegu i saigrača, Paula Scholesa zbog partije koju je pružio protiv Southamptona.

Van Persie je postigao hat-trick u jučerašnjem susretu protiv Southamptona te je i najzaslužniji za pobjedu njegove ekipe. Međutim, Holanđanin je istakao kako je velike zasluge za jučerašnje osvajanje tri boda imao i Paul Scholes.

 

"Moram da uputim jedno veliko 'hvala' Paulu Scholesu. Kada je on ušao sve je počelo funkcionisati. Svako dodavanje koje je uputio je bilo ispravno. Svi smo to osjetili", kazao je Van Persie dodavši:

 

"Uputio je nekoliko nevjerovatnih pasova od oko 30 metara. Sa njim uvijek morate biti spremni jer se sve je moguće sa njegovim kvalitetima. Za mene, on je igrač utakmice".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Viceprvak Engleske se nakon ove pobjede nalazi na petom mjestu Premier lige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.