Van Wolfswinkel srušio Bragu u derbiju, pobjeda Nacionala

Odigrane posljednje dvije utakmice 24. kola

Van Wolfswinkel srušio Bragu u derbiju, pobjeda Nacionala

Danas su na rasporedu bila posljednja dva susreta 24. kola Portugalske fudbalske lige. Pobjede su upisali Nacional i Sporting.

Nacional je na svom terenu dočekao Guimaraes. Domaćin je upisao vrijednu pobjedu. Međutim nije sve krenulo po planu za Nacional. Balde je doveo goste u vodstvo u 17. minuti susreta. Domaćin je do odlaska na odmor uspio izjednačiti, a strijelac je bio Claudemir iz jedanaesterca u 32. minuti susreta. 

 

U nastavku sve do samog kraja susreta nismo vidjeli veća uzbuđenja, a onda je Nacional nekoliko puta zaprijetio. Inicijativa domaćina krunisana je u 89. minuti susreta, a strijelac je bio Mateus. 

 

U drugom večerašnjem susretu Braga je ugostila Sporting. Gosti su poveli u osmoj minuti preko Van Wolfswinkela. Domaćin je izjednačio preko Eldersona u 25. minuti.

 

Samo tri minute kasnije Van Wolfswinkel je postigao svoj drugi pogodak. Braga je do odlaska na odmor ipak uspjela izjednačiti, a strijelac je bio Carlao. U 69. minuti susreta gosti su ostali sa dest igrača nakon što je drugi žuti karton dobio Joaozinho. Pobjedu Sportingu donio je  Van Wolfswinkel u 90. minuti susreta. 

 

Portugalska liga, 24. kolo: 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Nacional - Guimaraes 2:1 (Claudemir 32-pen, Mateus 89/Balde 17)

Braga - Sporting 2:3 (Elderson 25, Carlao 35/Van Wolfswinkel 8, 28, 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.