Vandali nanijeli štetu omladinskom pogonu FK Rudar Kakanj
Sigurno da će sada biti otežan rad mladih nogometaša

Provalna krađa

Vandali nanijeli štetu omladinskom pogonu FK Rudar Kakanj

S. Mlaćo

Tokom noći sa petka na subotu, 08./09.12.2017. godine desila se provalna krađa u prostorijama Omladinskog pogona FK Rudar Kakanj.

 Provalnici su u prostorije ušli kroz prozor i tom prilikom ukrali određeni broj fudbalskih lopti, te kompresor za vazduh. Ukupna vrijednost ukradene opreme iznosi više od 1000 (hiljadu) KM, a napravljena su i značajna materijalna oštećenja.

"Budući da ovo nije prva provalna krađa u prostorije FK Rudar Kakanj, iz Kluba je izražena zabrinutost, uz nadu i apel da će nadležni policijski organi riješiti ovaj slučaj, odnosno pronaći počinioce i adektavno sankcionisati", saopštili su iz FK Rudar Kakanj.

Rudar iz Kaknja je trenutno član Prve lige Federacije BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi