Vanredne vijesti: Bayern aktivirao klauzulu i dogovorio najskuplje pojačanje u historiji
Prethodno Bayernovo najskuplje pojačanje bio je Francuz Tolisso koji je plaćen 41,5 miliona eura.

Bavarci se pojačavaju iz Atletico Madrida

Vanredne vijesti: Bayern aktivirao klauzulu i dogovorio najskuplje pojačanje u historiji

Španska Marca u ovcim trenucima donosi vanredne vijesti.

Kako prenose ovaj ugledni madridski list, Bayern Minhen je aktivirao otkupnu klauzulu za Lucasa Hernandeza, lijevog beka Atletico Madrida, koja iznosi 85 miliona eura.

Isti izvor prenosi kako je francuski reprezentativac odigrao svoj posljednji meč za Jorgandžije jer se povrijedio i na terenu ga neće biti do Nove godine, a poslije toga će postati član Bayerna.

On će sa njemačkim gigantom potpisati ugovor na četiri i pol godine te će postati najskuplje pojačanje u historiji Bayerna. Prerhodno je to bio također Francuz Corentin Tolisso kojeg je Bayern platio Lyonu 41,5 miliona eura 2017. godine.

Inače, Hernandez je karijeru počeo upravo u Atletico za koejg je ove sezone odigrao 10 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rinaka
Ja pojačanja i kurca..
19 9
muha
Cuj vanredne vijesti. On i jeste igrac za njih. Pravi onaj padavicar.
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi