VAR glavna tema u Engleskoj: Nakon nove bruke oglasio se i Rio Ferdinand

Aktivan na Twitteru

VAR glavna tema u Engleskoj: Nakon nove bruke oglasio se i Rio Ferdinand

Endin Čaušević

Od ove sezone u engleskom Premiershipu koristi se VAR, ali su mnogi razočarani kako sve to izgleda.

VAR je trebao pomoći sudijama u Engleskoj kod diskutabilnih odluka, ali način na koji se koristi nije se baš pokazao kao najbolji. Nakon odluke VAR-a poništeno je više od 20 golova zbog diskutabilnih ofsajda.

I prvog dana 2020. godine nastavili su se problemi s VAR-om u Premiershipu. Naime, poništen je gol Aston Ville protiv Burnleyja jer je VAR odlučio da je Wesley bio u ofsajdu.

VAR je pokazao da je bio ofsajd, a čini se da je ovu situaciju zaista bilo nemoguće procijeniti. Nakon svega oglasio se i Rio Ferdinand na Twitteru koji je također pokazao da je razočaran s onim što je VAR donio Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

BobPaisley
...naravno da je Ferdinand razocaran jer sudije vise ne mogu siljiti za United...da nema VAR-a oni bi se sada borili za titulu,a ovako ce voditi grcevitu borbu za mjesto u EL,sa bodovnim zaostatkom od 24 boda za prvoplasiranim i to na polusezoni...ne bi me zacudilo da klubovi poput Uniteda,Juventusa,Real Madrida i Barcelone uspiju izboriti ukidanje VAR-a,jer oni nisu navikli igrati posteno.
1 3
larokblum
razVARiše fudbal, mo'š ga ****T!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi