"VAR je kao seks bez užitka"

Legendarni Francuz protiv tehnologije

"VAR je kao seks bez užitka"

Midhat Šljivak

Korištenje video tehnologije u fudbalu izazvalo je različite reakcije širom svijeta.

Čak je i Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila da takozvani VAR koristi na Mundijalu u Rusiji, dok je on već odavno ispomoć sudijama u Italiji, te nekim manjim ligama.

Jedan od onih koji su protiv korištenja tehnologije u fudbalu je nekadašnji reprezentativac Francuske i legenda minhenskog Bayerna Bixente Lizarazu.

On je na interesantan način opisao šta misli u korištenju VAR-a.

"Korištenje video tehnologije je kao seks bez užitka. To je frustrirajuće i ne dopušta vam da uživate u fudbalu", rekao je Lizarazu, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poništavaju se golovi zbog nekoliko centimetara, nema uzbuđenja i zbog navijača se tehnologija mora koristiti mnogo bolje. Svaki navijač želi da učestvuje u slavlju i uvođenjem video pregleda smo ih spriječili u tome", istakao je legendarni Francuz.

VAR sasvim sigurno nije perfektan. Često sudije ne donesu ispravnu odluku ni kad pregledaju snimak, ali ipak u većinu slučajeva odluke su pravedne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi