"VAR je tu kako bi pomogao Barceloni, a to im ne treba"
Barcelona nezaustavljivo juriša ka tituli prvaka. Ipak, teške optužbe stižu iz San Sebastiana (Foto: EPA)

Optužbe iz Real Sociedada

"VAR je tu kako bi pomogao Barceloni, a to im ne treba"

M. Šljivak

Barcelona je sinoć na Nou Campu savladala Real Sociedad rezultatom 2:1.

Katalonci su se tako približili novom naslovu prvaka Španije, ali mnogo pažnje je izazvao drugi gol Barce kojeg je u 64. minuti postigao Jordi Alba.

Smatraju iz Sociedada da je pogodak trebao biti poništen jer je Ousmane Dembele smetao golmanu Geronimu Rulliju, no sudija nije vidio ništa sporno.

Nakon utakmice teške riječi dolaze iz San Sebastiana, a posebno je oštar bio Aritz Elustondo koji vjeruje da je VAR tu da pomogne Barceloni.

"VAR je tu da bi im pomogao i nekad to zaista čini. Ne vjerujem da im to treba", rekao je fudbaler tima iz Baskije.

Ljut je bio i golman Geronimo Rulli koji smatra da je sudija trebao barem pogledati snimak.

"Sudija je napravio grešku. Trebao je barem pogledati tu situaciju. Ne može se tako očigledan ofsajd tek tako preskočiti i ne pogledati snimak", istakao je Rulli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pet kola prije kraja prvenstva Barcelona je na devet bodova ispred Atletico Madrida. Titula je na vidiku i teško da će tim iz Madrida išta napraviti do kraja sezone.

Sa druge strane Real Sociedad je na 11. poziciji i u dosadašnjem dijelu sezone su osvojili 41 bod.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnanski
Po meni nije ofsajd...covjek utrcava i dolazi pred golmana ali ne cini nista da bi ga sprijecio u reakciji...veci problem golmanu su predstavlja njegova dva igraca koji su mu totalno zaklonili loptu..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi