VAR mu ništa ne može: Slavlje Cutronea najbolji dokaz ljubavi prema klubu

Kakva proslava

VAR mu ništa ne može: Slavlje Cutronea najbolji dokaz ljubavi prema klubu

Edmir Škorić

Ne postoji novac koji bi nadomjestio tu emotivnu vezu nekog nogometaša i kluba. Mladi Patrick Cutrone pravi je primjer toga.

Ovaj napadač Milana ove sezone zabija pogotke iz utakmice u utakmicu, prvi je strijelac Rossonera, iako se na njega nije toliko planiralo kada su se silni milioni ulagali u Andre Silvu i Nikolu Kalinića.

Istina je da su Portugalac i Hrvat provjerena stvar, uprava Milana nije mogla znati koliko će dobiti ili izgubiti u trenutku kada ih je kupovala, ali Cutrone je taj koji voli crno-crvenu boju, pa makar bio višestruko manje plaćen od svojih saigrača.

U 52. minuti, kada je zatresao mrežu Chieva za 2:2, Cutrone je čekao da mu sudija "odobri" gol, VAR je malo unervozio domaće, a onda je stigao signal da je gol regularan, pa je Cutrone kao lud trčao po terenu i slavio pogodak.

Kasnije će Andre Silva pogoditi za 3:2, preokret i važnu pobjedu Milana, ali navijači ovog kluba dive se Cutroneu i njegovoj srčanoj reakciji, proslavi kao da je upravo postao prvak svijeta.

I zato, ne kažu slučajno da se novcem ne može sve kupiti. Neke stvari zaista nemaju svoju cijenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Aldin Klisura
Čekajte dok zaradi koji milion pa da vidimo hoće li onda toliko slaviti, i čini mi se da mu je ova proslava bila navika iz juniorskih dana da donosi loptu.
1 5
Benjamingst
Namjesteno je i Brcelona vs Paris 6:1.... ali UEFA za tim ne mari...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi