VAR pokvario slavlje Mandžukiću
Foto: Al-Duhail

Zaigrao nakon sedam i pol mjeseci

VAR pokvario slavlje Mandžukiću

Mario Mandžukić danas je upisao službeni debi za katarski Al-Duhail.

Bila je to prva utakmica iskusnom napadaču nakon sedam i pol mjeseci, a njegova avantura u dalekom Kataru počela je remijem s Quatar SC-om (0-0).

Od prve minute Mandžukić (33) se našao u sastavu i za kratko vrijeme je pokazao da će biti veliko pojačanje, a debi je mogao biti i uspješniji da mu u 13. minuti sudac nije poništio gol uz pomoć VAR-a.

Youssef Msakni je ubacio loptu s lijeve strane pred gol, nakon čega je protivnički stoper intervenisao i praktički asistirao Mandžukiću, koji je potom s par metara udaljenosti pospremio loptu u mrežu. Počeo je Mandžukić da slavi, ali gol je poništen jer je sudac uz pomoć VAR-a ustanovio kako je bio u ofsajdu. 

Mandžukića su u Kataru dočekali poput kralja. U Al-Duhailu bi po sezoni trebao zarađivati oko osam miliona eura, odnosno 12 miliona za sezonu i pol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti