VAR poništio gol, ali da li je trebao?
Juventus je u derbiju savladao Romu, ali mnogo pažnje izazvao je i poništen gol Douglasa Coste

Sumnjiva situacija

VAR poništio gol, ali da li je trebao?

Midhat Šljivak

VAR je večeras u Torinu odlučio da Juventus slavi protiv Rome sa 1:0, iako je torinski tim postigao drugi gol u nadoknadi vremena.

Grešku veznog reda Rome iskoristio je Cristiano Ronaldo koji je uposlio Douglasa Costu, a ovaj je pogodio za 2:0.

Međutim, sudija Davide Massa je nakon pregledanog video snimka odlučio da poništi gol zbog prekršaja koji je ranije napravio Blaise Matuidi nad Nicolom Zaniolom.

Iako je mladi veznjak Rome nastavio akciju nakon što ga je Matuidi nagazio, to Massa očigledno nije uzeo u razmatranje. Njegova odluka je bila da se zbog prekršaja lopta dodijeli rimskom timu i od gola Coste nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prosudite sami da li je ovaj gol trebao biti poništen?

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi