VAR "pogledao" Juventus, Dybala promašio pobjedu
Foto: EPA

Kiks Stare dame u Bergamu

VAR "pogledao" Juventus, Dybala promašio pobjedu

Midhat Šljivak

Atalanta i Juventus odigrali su meč bez pobjednika (2:2) u susretu 7. kola italijanske Serije A.

Fantastična utakmica viđena je u Bergamu. Bilo je mnogo uzbuđenja, a na kraju pobjednika nije bilo.

Stara dama je odlično ušla u meč. Golovima Bernardeschija i Higuaina imali su prednost od 0:2 nakon 24 minute igre, ali se domaći fudbaleri nisu predavali.

U 31. minuti su preko Caldare došli do veoma značajnog gola i na poluvrijeme su otišli sa rezultatom 1:2 u korist protivnika.

Atalanta je igrala odlično u nastavku. Takva igra im se isplatila u 67. minuti kada je Cristante pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Imala su oba tima potom nekoliko šansi za pobjedu, a u 84. minuti dosuđen je penal za tim iz Torina. Petagna je igrao rukom, sudija Antonio Damato je pokazao na bijelu tačku, koju je donio pomoću tehnologije, iako se međutim činilo da penala nije bilo.

Međutim, Juve nije iskoristio ovu šansu. Berisha je odbranio udarac Dybale i svom timu je osvoji jedan bod.

Juve je ovim kiksom prepustio vrh tabele perfektnom Napoliju koji sada ima dva boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 7. kolo:

Atalanta - Juventus 2:2

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi