VAR uništio snove slavnom klubu: Bili su prvaci svijeta, a titulu nisu dočekali ni nakon 42 godine

Završnica za infarkt

VAR uništio snove slavnom klubu: Bili su prvaci svijeta, a titulu nisu dočekali ni nakon 42 godine

Admin Čaušević

Završnica brazilske Serije A je definitivno bila za infarkta. 

Titulu je na kraju osvjio Flamengo sa bodom prednosti ispred Internacionala koji će tako i dalje nastaviti da čeka titulu.

Internacionalu je trebala pobjeda nad Corinthiansom, ali je na kraju završeno 0:0. Snove slavnom klubu iz Porto Alegrea je uništila VAR tehnologija.

Domaćim je prvo sviran penal, a zatim su i postigli dva gola, međutim tehnologija je pokazala da se radilo o ofsajd pozicijama.

Reakcije igrača Internacionala su bile pomalo i šokantne, uzaludni su bili i protesti kod sudija. Ostalo je 0:0.

[streamable]https://streamable.com/iyorwy[/streamable]

Internacional je posljednji put prvak Brazila bio 1972. godine. Interesnatno da su u međuvremnu bili prvaci svijeta (2006.) te su dva puta osvojili Copa Libertadores (2006. i 2010.), ali domaću titulu će još da čekaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi