Jakirović preporodio Rijeku: Slavili su na Poljudu, Hajduku nisu pomogla ni dva penala!
Sergej Jakirović iz perioda kada je vodio Zrinjski.

Lijava tragičar na kraju

Jakirović preporodio Rijeku: Slavili su na Poljudu, Hajduku nisu pomogla ni dva penala!

E. Ganibegović

Sergej Jakirović je nakon jesenjeg dijela sezone napustio Zrinjski i preuzeo Rijeku. Vidjet ćemo kako će se to odraziti na prvaka Bosne i Hercegovine, no za Rijeku je dovođenje bh. stručnjaka, za sada, bilo pun pogodak.

Igra Rijeka kao preporođena. Jakirović je otjerao neke igrače i zvijezde, neke doveo, a između ostalih i Niku Jankovića, sjajnog veznjaka s kojim je sarađivao u Zrinjskom.

Danas su izabranici Sergeja Jakirovića slavili pobjedu protiv Hajduka rezultatom 1:2 u okviru 20. kola HNL-a, te se tako uključili u borbu za četvrto mjesto koje vodi u Evropu.

U sedmoj minuti je pokušao Frigan, no njegov šut nije bio opasan. Dvije minute kasnije Krovinović u dobroj poziciji, brani Labrović.

Pokušavali su i jedni i drugi, najzapaženiji je bio Krovinović, a vjetar je uveliko otežavao igru i kontrolu lopte.

Jankovićev šut iz 35. minuti završio je u bloku, a nakon toga Sentić zaustavlja udarac Frigana i to je bilo otprilike to što smo vidjeli u prvih 45 minuta.

Oglasi

Hajduk bolje otvara drugi dio. Livajin slobodnjak ukrotio je Labrović, da bi dvije minute nakon toga Lovrencsics upropastio veliku priliku pred golom gostiju.

Kazna je stigla u 65. minuti. Awaziem je izgubio loptu, Marin je primio loptu i pucao, Sentić odbio, natrčao je Prince i poentirao za vodstvo Rijeke.

Nova sjajna šansa za Rijeku u 76. minuti. Janković je sjajno gurnuo za Frigana koji je bio brži od obrane Hajduka, ali udarac nije bio precizan.

Igrala se 84. minuta kada je Frigan glavom pogodio za 0:2 poslije asistencije Libera, minut kasnije je isti igrač propustio još jednu sjajnu šansu za 0:3, a onda kreće drama.

Penal za Hajduk u 88. minuti. Krovinović je bio taj koji ga je izborio, a Marko Livaja pogađa za 1:2 i vraća nadu Hajduku da može nešto napraviti u ovoj utakmici.

Oglasi

Novi penal za Hajduk u sudijskoj nadoknadi. Livaja je ponovo preuzeo odgovornost, no Labrović mu je odbranio udarac i tako sačuvao sva tri boda svom timu.

Rijeka je sada osma s 22 boda, ali samo četiri manje ima od Slaven Belupa koji je četvrti, odnosno nalazi se na poziciji koja vodi u Evropu.

Hajduka što se tiče, splitski Bili nalaze se na drugoj poziciji s 38 bodova, osam manje i utakmicom više od prvoplasiranog Dinama koji će vrlo vjerovatno ponovo osvojiti titulu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Supersport HNL, 20. kolo:

Hajduk - Rijeka 1:2 (Livaja 88'(P); Ampem 65', Frigan 84')

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Skolski primjer sta se desava sa klubovima kojima se narkomanija i reketasi mijesaju u rad. Ovaj ajduk nikada nece biti ozbiljan niti ce biti konkurencija dinamu, rijeci, osjeku, lokomotivi... Sve isto kao u BiH njihova braca po namjestanju i igli, prosjaci sa shugavice. Cim su se narkomani uvalili u klub, pali su na drzavne jasle i prezivljavaju proseci i kraduci drzavu. Jedina razlika je sto ovi tovari to rade tajno a nasi prosjaci javno. DRZAVE BI TREBALE UGASITI OVAKVE KRIMINALNE ORGANOZACIJE KOJE SE KRIJU IZA SPORTA!!!!
2 9
nakopitam
Rijeci treba normalan trener pa da pocnu razmisljati o ugrozavanju dinama u buducnosti. Sa ovim klocem koji je dosao iz najlosije lige u evropi i jdene od najgorih na svijetu, mogu samo tapkati u mjestu!
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi