Hulk se "ukazao" u Varaždinu: Ispalio je raketu, a loptu su vidjeli tek na usporenom snimku

Fantastičan pogodak Teklića

Hulk se "ukazao" u Varaždinu: Ispalio je raketu, a loptu su vidjeli tek na usporenom snimku

E. Čaušević

Varaždin je večeras na svom terenu pobijedio ubjedljivo Osijek sa 4:1, a najljepši trenutak meča pripao je Toniju Tekliću koji je postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca i demonstrirao je kakav silovit udarac ima u lijevoj nozi.

Osijek je fantastično počeo večerašnju utakmicu i ništa nije slutilo da će na kraju da dožive tako težak poraz.

Gosti su poveli već u 18. minuti kada je Caktaš uposlio Kleinheislera koji je pogodio mrežu domaćeg tima za vodstvo Osijeka od 1:0.

Međutim, to je bilo sve od Osijeka u ovom meču. Varaždin je već do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta i nakon prvih 45 minuta domaći su imali prednost od 3:1.

Prvo je u 32. minuti Posavec poravnao na 1:1, dok je samo tri minute kasnije Elezi pogodio za 2:1 i veliko slavlje na tribinama domaćih navijača.

No, najljepši detalj ove utakmice vidjeli smo u 41. minuti, a u centru pažnje našao se Toni Teklić koji je postigao pogodak o kojem se priča širom Evrope.

Oglasi

Teklić je zabio nevjerovatan gol iz slobodnog udarca za 3:1 sa skoro 30 metara udaljenosti. Silovito je udario loptu koju golman Varaždina nije skoro ni vidio, a ona je na kraju uz pomoć prečke završila u mreži.

Igrač Varaždina je demonstirao kakav "top" ima u lijevoj nozi i podsjetio je na brazilskog igrača Hulka kojem očito itekako može da parira kada je u pitanju jačina udarca.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Varaždin je u samom finišu drugog poluvremena uspio da postigne i četvrti pogodak, a konačnih 4:1 postavio je Domjanić u 94. minuti.

Nakon ove pobjede Varaždin je došao na peto mjesto i ima 19 bodova, dok je Osijek ostao treći sa 24 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi