Vardar u dobroj poziciji, Kukesi skupo prodao kožu

Klubovi sa Balkana u Ligi prvaka

Vardar u dobroj poziciji, Kukesi skupo prodao kožu

Pored Zrinjskog i Maribora, večeras su na sceni bila još dva kluba sa Balkana koja su igrala svoje utakmice 2. pretkola Lige prvaka.

Makedonski prvak Vardar je gostovao Malmeu gdje je došao do odličnog rezultata pred revanš u Skoplju (1:1). Švedski prvak je dominirao, a Vardar iz prve prave prilike u 63. minuti došao do vodstva od 1:0 preko Nikolova.

Igrao se 75. minut kada je Brorsson poravnao na 1:1 i spasio Malme poraza, iako je po svemu prikazanom na terenu ovaj tim zaslužio da večeras dođe do pobjede.

Aktivan rezultat pred revanš ima i albanski Kukesi, koji je na gostovanju kod Sheriffa tijesno poražen sa 1:0. Jedini gol na utakmici su domaći postigli u 79. minuti a strijelac je bio Badibanga iz penala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostale utakmice:

Spartaks - Astana 0:1
APOEL - Dudelange 1:0
H. Beer Sheva - Honved 2:1
BATE - Alashkert 1:1
Marienhamn - Legia 0:3
Žalgiris - Ludogorec 2:1
Žilina - Kopenhagen 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi