Vardo, Ćubara i Baban potpisali ugovore s NK Čelik
Vardo je u generalnoj probi pred nastavak Premijer lige dobio šansu umjesto povrijeđenog Jamaka, ono što je pokazao sigurno može biti dobar zalog za budućnost, odnosno naredne sezone.

Zeničani kompletiraju ekipu

Vardo, Ćubara i Baban potpisali ugovore s NK Čelik · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pripremaju se za nastavak Premijer lige, gdje u subotu na Bilinom polju dočekuju tim tuzlanske Slobode.

Zeničani nisu još kompletirali igrački kadar, te su u potrazi za stoperom i napadačem. Jučer je ugovor potpisao i Pascal Okoli, koji je već nosio crno-crveni dres. Ovaj igrač može pokriti nekoliko pozicija u ekipi, te će sigurno predstavljati pojačanje za tim trenera Adnana Örneka.

Budući da je mnogo igrača bilo na probi u Čeliku tokom pripremnog perioda, njih nekoliko je i potpisalo ugovore. Zvanično novi igrači Čelika su Harun Vardo, Almir Ćubara i Nikola Baban.

Harun Vardo rođeni je Zeničanin, koji je nakon nastupa u zeničkom Rudaru posljednjih pola godine proveo u ekipi FK Viteza, gdje je svojim igrama skrenuo pažnju Čelika. Boravio je na probi i svojim odnosom na treninzima, te pripremnim utakmicama zavrijedio pažnju stručnog štaba, ovaj 20-godišnji nogometaš koji igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera potpisao je ugovor na dvije godine.

Almir Ćubara, 21-godišnji stoper i bivši omladinac Željezničara također je boravio na probi u Čeliku, a uslijed nedostatka stopera, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Zeničanima. Ovaj igrač bi trebao da bude alternativa za Vrhovca i Miletića, koji su trenutno neprikosnoveni u udarnoj postavi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nikola Baban, 20-godišnji veznjak na Bilino polje stigao je iz Kiseljaka. U pripremnom periodu nametnuo se stručnom štabu i bivši omladinski reprezentativac BiH potpisao je ugovor na godinu dana.

Kada su u pitanju ostali igrači, još se čekaju certifikati za Antu Blaževića, Adija Markovića i Samu Volotinena.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Patnja......volim te ČELIK
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi