Vardy: Euro bi bio vrhunac sezone za mene

Napadač Leicestera se nada pozivu selektora

Vardy: Euro bi bio vrhunac sezone za mene

Napadač Leicester Cityja Jamie Vardy ovu sezonu nikada neće zaboraviti.

Vardy je postao prvak Engleske sa Leicesterom, a u Premiershipu je postigao čak 24 pogotka i ima još jedno kolo da dodatno popravi učinak.

Vrhunac sezone za njega bio bi, po njegovom mišljenju, igranje na Euru sa reprezentacijom Engleske.

Iako je bio na spisku seletora Hodgsona za prethodne mečeve, Vardy još uvijek sa sigurnošću ne može reći da će dobiti poziv, te poručuje da čeka spisak selektora koji će biti objavljen u ponedjeljak.

"Nisam imao priliku za razgovor sa Hodgsonom. Gledao sam Sky Sport kao i svi ostali te sam vidio da je saopštenje spiska za Euro odgođeno. Morat ću pričekati ponedjeljak da vidim šta će se desiti", rekao je Vardy pa dodao:

"To bi bio vrhunac sezone za mene. Predstavljati svoju zemlju je velika stvar u bilo kojem trenutku, a posebno kada govorimo o tako velikom turniru. Mislim da bi osvajanje Eura bilo na jednakom nivou za mene kao što je titula sa Leicesterom".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vardy je u dosadašnjih šest nastupa za reprezentaciju postigao dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi