Vardy je 2012. godine bio na pragu velikog transfera

Allardyce ga želio u West Hamu

Vardy je 2012. godine bio na pragu velikog transfera

Endin Čaušević

Napadač Leicestera, Jamier Vardy, nakon sjajne prošle sezone odlučio da je da odbije sve ponude i ostane na King Power stadionu.

Vardy je nastupio s Engleskom na Evropskom prvenstvu nakon nevjerovatne sezone u kojoj je s Leicesterom osvojio titulu prvaka Premiershipa. Nakon toga imao je ponudu Arsenala, ali je u posljednji trenutak odlučio da ne želi karijeru nastaviti u londonskoj ekipi.

Ipak, u medijima je procurila informacija da je Vardy prije nekoliko sezona bio na korak od jednog londonskog kluba. Prije nego što je 2012. godine stigao u Leicester, Vardy je bio na korak West Hama.

Tada je ovaj klub vodio sadašnji selektor Engleske, Sam Allardyce, ali je Vardy na kraju završio u Leicesteru gdje je ispisao historiju kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada sam stigao na okupljanje reprezentacije selektor mi je rekao da je želio 2012. godine da me dovede u West Ham. To je dokaz da je tada cijenio moj rad i to mi je drago čuti. Ipak, sretan sam kako je na kraju sve ispalo", rekao je Vardy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi