Rodgers: Vardy je jedan od najboljih napadača u Evropi
FOTO - EPA

Rodgers: Vardy je jedan od najboljih napadača u Evropi

A. Beganović

Menadžer Leicester Cityja, Brendan Rodgers, smatra da u Evropi nema mnogo igrača koji su bolji od Jamieja Vardyja.

Nakon 11 odigranih kola Premiershipa Leicester se nalazi na 4. mjestu tabele sa 21 osvojenim bodom, a za dobre igre ovog kluba najzaslužniji je Vardy koji se sa devet pogodaka nalazi pri vrhu liste strijelaca.

Vardy igra sjajano, a za njegove igre riječi hvale ima i menadžer Leicestera, Brendan Rodgers.

"Morate jasno reći igraču da vjerujete u njega. On je napadač kojem sam se uvijek divio. Trudimo se što bolje komunicirati s napadačima. Moramo biti na raspolaganju Vardiju. A ako uspijemo, onda u Evropi nema puno igrača koji su bolji od njega", rekao je Rodgers.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad dođe do gola, ne misli na ništa drugo osim na gol. Podudara se s onim što tražim. Ima karakter, moj idealni fudbaler ima istu mentalnu snagu. Moramo iskoristiti svoje snage za jednog od najboljih napadača u Evropi", dodao je Rodgers.

Top Komentari

makelele
Jes majkemi, momak je malo lud, al je stvarno zahvalan fudbaler! I jedan od najboljih napadaca u Europi u zadnjih par sezona...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi